Planten verzorging

Zorg ervoor dat uw planten genoeg licht krijgen

Bloeiende planten hebben meer licht nodig dan groene planten. Het beste kunt u bloeiende planten in de buurt van een raam neerzetten, groene planten plaatst u wat dieper in de ruimte.

Planten hebben water nodig

Vooral bloeiende planten hebben bijna elke dag water nodig, zeker omdat ze vaak in de zon staan. Een kleine hoeveelheid water per keer is al voldoende. U voelt vanzelf aan hoeveel de plant nodig heeft. Voel geregeld aan de potgrond. Laat trouwens niet teveel water in de schotel onder de pot zitten. Groene planten hebben doorgaans niet vaker dan een- of tweemaal per week water nodig.

Bemest uw planten twee keer per jaar

Bloeiende planten kunt u het beste tweemaal per jaar bemesten. Een keer in de zomer en een keer in de winter geniet de voorkeur. Groene planten dienen in de zomer wekelijks extra bemest te worden, in de winter volstaat een keer per maand.

Controleer uw planten op ongedierte

Spint of bladluis is een groot probleem onder planten. Check uw planten daarom regelmatig en behandel ze in geval van ongedierte. Houdt de omgeving van uw planten goed schoon.

In het geval van bladluizen kunt u magere melk met water mengen en de bladeren besproeien met dit mengsel. Spoel de planten de dag na impregneren met warm water. U kunt natuurlijk ook langs uw bloemist gaan en hier een bestrijdingsmiddel aanschaffen.

Geef uw planten niet meer water dan nodig is. Teveel water maakt uw planten slechter bestand tegen ziektekiemen.